О построении и росте решений вырожденных функционально- дифференциальных уравнений нейтрального типа - Власенко, Л.А. (Український математичний журнал, 2002)
У банахових просторах розглянуто вироджені лінійні функціонально-диференціальні рівняння. Побудовано розв'язки з експоненціальним і надекспоненціальним зростанням. Отримано умови однозначної розв'язності початкової задачі, описано деяку множину початкових функцій. Результати застосовано до рівнянь з частинними похідними із загаюванням у часі.