О разрешимых группах с собственными фактор-группами конечного ранга - Тушев, А.В. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчаються розв'язні групи нескінченного спеціального рангу, всі власні нормальні підгрупи яких визначають фактор-групи скінченного спеціального рангу.