Існування гладкого розв’язку однієї крайової задачі - Хома, Н.Г. (Український математичний журнал, 1995)
Вивчається крайова періодична задача для квазілінійного рівняння utt−uxx=F[u,ut],u(0,t)=u(π,t)=0,u(x,t+2π)=u(x,t). Знаходяться умови, при яких справедлива теорема єдиності розв’язку.