Критерий конечномерности банахова многообразия - Савкин, В.И. (Український математичний журнал, 1995)
Результати, ЯКІ одержані в роботі [1], розповсюджуються на випадок довільних банахових просторів і многовидів. Наведено приклад неперервного біьктивного відображення з розривним оберненим, яке дів у банаховому просторі і відрізняється від тотожного лише у відкритій одиничній кулі. Одержано критерій скінченномірності банахового многовиду в термінах неперервності обернених операторів.