Критерий разрешимости и представление решений линейных n(d)-нормальных операторных уравнений в банаховом пространстве - Журавлев, В.Ф. (Український математичний журнал, 2010)
На основі узагальнення відомої леми Шмідта на випадок лінійних обмежених n- і d-нормальних операторів у банаховому просторі запропоновано конструкції узагальнено-обернених операторів. Отримано критерії розв'язності та формули для зображення розв'язків лінійних рівнянь з такими операторами.