Динаміка радіального приросту сосни звичайної в осередках рудого соснового пильщика в Поліссі - Коваль, І.М.; Андреєва, О.Ю. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Виявлено особливості реакції радіального приросту дерев у чистих соснових насадженнях різних вікових періодів на дефоліацію, викликану рудим сосновим пильщиком (Neodiprion sertifer Geoff ) у Поліссі.