Классификация топологий на конечных множествах с помощью графов - Адаменко, Н.П.; Величко, И.Г. (Український математичний журнал, 2008)
З допомогою орграфiв вивчаються топології на скінченних множинах. На цій основі запропоновано нову класифікацію таких топологій. Доведено деякі властивості T0-топологій на скінченних множинах і, зокрема, існування в T0-топологіях відкритих множин, що містять будь-яку кількість елементів, яка не перевищує потужності самої множини.