О факторизации матриц подстановочного типа - Круглов, В.Е. (Український математичний журнал, 1994)
Використовуючи апарат теорії алгебраїчних функцій , конструктивно будується канонічна факторизація матриць підстановочного типу, які задані на розімкненому контурі.