Про одну мішану задачу для систем визначених квазілінійних диференціальних рівнянь з частинними похідними з аргументом, що відхиляється - Маринець, В.В. (Український математичний журнал, 1994)
Для мішаної задачі у випадку системи визначених квазілінійних псевдопараболічних рівнянь з аргументом, що відхиляється, доводяться теорема про диференціальні нерівності та існування єдиного регулярного розв’язку, теорема порівняння та наводяться достатні умови існування знакосталих розв’язків розглядуваної задачі.