Наближений усереднений синтез задачі оптимального керування для параболічного рівняння - Сукретна, А.В.; Капустян, О.А. (Український математичний журнал, 2004)
Для задачі оптимального керування для параболічного рівняння, у випадку обмеженого керування, побудовано і обгрунтовано наближене усереднене керування у формі оберненого зв'язку.