Приближение плотностей абсолютно непрерывных компонент мер и гильбертовом пространстве с помощью полугруппы Орнштейна — Уленбека - Руденко, А.В. (Український математичний журнал, 2004)
Вивчається поведінка мір, які є результатом дії пігрупи Орнштейна - Улеибека Tt, що пов'язана з гауссовою мірою μ, на довільну ймовірнісну міру ν у сепарабельному гільбертовому просторі, при t→0+. Доведено, що щільності абсолютно неперервних частин Ttν по відношенню до μ збігаються за мірою |і до щільності абсолютно неперервної частини V по підношенню до μ. У випадку скінченної вимірності простору доведено збіжність цих щільпостей μ-майже скрізь. У нескіпченновимірному випадку наведено деякі достатні умови для збіжності майже скрізь. Також розглянуто умови па абсолютну неперервність Ttν по відношенню до μ. у термінах коефіцієнтів розкладу Ttν в ряд за поліномами Ерміта (аналог розкладу Іто - Вінера) та зв'язок з фінітною абсолютною неперервністю.