Про стабілізацію розв'язку задачі Коші для певного класу інтегро-диференціальних рівнянь - Кулініч, Г.Л.; Кушніренко, С.В. (Український математичний журнал, 2004)
Розглядається розв'язок задачі Коші u(t,x),t>0,x∈R², певного класу інгегро-диференціальних рівнянь. Характерною особливістю цих рівнянь є те, що матриця із коефіцієїггів при старших похідних є виродженою при всіх x. Отримано умови, при яких існує границя limt→∞u(t,x)=v(x). При цьому наведено явний вигляд розв'язку задачі Коші, який виражаться безпосередньо через коефіцієнти рівняння.