Частичная устойчивость и стабилизация динамических систем - Ковалев, А.М. (Український математичний журнал, 1995)
Доведені теорема про необхідні та достатні умови часткової нестійкості і теорема про часткову стабілізованість нелінійних динамічних систем. Для систем, лінійних по керуванню, одержані достатні умови керованості. Розглянуто також задачу про керування і стабілізацію кутового руху твердого тіла за допомогою роторів.