О периодических решениях систем дифференциальных уравнений со случайной правой частью - Мартынюк, Д.И.; Данилов, В.Я.; Станжицкий, А.Н. (Український математичний журнал, 1997)
Доведено теорему про існування періодичних розв'язків системи диференціальних рівнянь з випадковою правою частиною і малим параметром вигляду dx/dt=εX(t, x, ξ(t)) в околі положення рівноваги усередненої детермінованої системи dx/dt=εX₀(t).