Про прямі розклади у модулях над груповими кільцями - Петренко, Б.В. (Український математичний журнал, 1997)
В теорії нескінченних груп серед корисних узагальнень класичної теореми Машке досить важливе місце посідає теорема Ковача - Ньюмена, яка дає достатні умови існування G-інваріантних доповнень у модулях над періодичною скінченною над центром групою G. У даній статті теорему Ковача - Ньюмена узагальнено на модулі над груповим кільцем KG, де K - дедекіндова область.