Нелинейные нелокальные задачи для параболического уравнения в двумерной области - Митропольский, Ю.А.; Березовский, А.А.; Шхануков-Лафишев, М.Х. (Український математичний журнал, 1997)
Встановлено збіжність методу Роте для параболічного рівняння з нелокальною граничною умовою і отримано апріорну оцінку в сітковій нормі на шарі побудованої різницевої схеми. Доведено збіжність в малому запропонованого ітераційного процесу для розв'язання вихідної задачі.