Проекційний метод побудови розв'язків задачі про нормальні симетричні коливання в'язкої рідини - Барняк, О.М. (Український математичний журнал, 1997)
Запропоновано варіаційне формулювання спектральної задачі про нормальні симетричні коливання в'язкої рідини. На основі цього формулювання побудовано проекційний метод визначення дійсних власних значень задачі. Проведено чисельну реалізацію методу для сферичної порожнини.