Про одну граничну теорему для адитивного функціоналу на нерекурентному ланцюгу Маркова - Ружевич, Н.А. (Український математичний журнал, 1997)
Знайдено умови, при яких розподіл адитивного функціоналу на нерекурентному ланцюгу Маркова є асимптотично нормальним.