Слабонелинейные краевые задачи для операторных уравнений с импульсным воздействием - Самойленко, А.М.; Бойчук, А.А.; Журавлев, В.Ф. (Український математичний журнал, 1997)
Розглянуто задачу про знаходження умов розв'язності та алгоритмів побудови рози'язків слабконелінійних крайових задач для операторних рівнянь (з нетеровою лінійною частиною) з імпульсною дією в фіксовані моменти часу. Схему дослідження побудовано на переході за допомогою методів типу Ляпунова-Шмідта від імпульсної крайової задачі до еквівалентної операгорної системи, для розв'язання якої можуть бути застосовані ітераційні процедури, які грунтуються на принципі нерухомої точки.