Об одном свойстве гиперциклических групп - Чечин, С.А. (Український математичний журнал, 1995)
Доведено, що умова періодичності всіх нормальних абелевих підгруп групи, яка має зростаючий нормальний ряд з циклічними факторами, серед яких нескінченні фактори є центральними, зберігається при переході до підгруп скінченного індексу. Наведено приклад групи, який показує, що вимогою центральності всіх нескінченних циклічних факторів не можна нехтувати.