Идеалы полугруппы ультрафильтров топологической группы - Протасов, И.В. (Український математичний журнал, 1995)
Побудовано дві нові серії замкнених лівих ідеалів півгрупи ультрафільтрів топологічної групи (G,τ). Перша серія дає диз'юнктний розклад ідеалу τ¯-поглинаючих ультрафільтрів. Запевних обмежень на топологію групи (G,τ) друга серія дає диз'юнктний розклад півгрупи вільних ультрафільтрів із τ. За умов недискретності на метризованості топологічної групи (G,τ) по- будована велика вільна підпівгрупа півгрупи τ¯.