Мажорантные оценки решений квадратичных дифференциальных систем с запаздыванием - Давыдов, В.Ф. (Український математичний журнал, 1995)
Розглядаються системи рівнянь з загаюванням та квадратичними правими частинами. Запропонована компактна матрична форма запису таких систем у загальному вигляді. Використовуючи квадратичні функції Ляпунова, одержані оцінки зверху та знизу розв'язків систем квадратичних диференціальних рівнянь з довільним загаюванням.