Метод усереднення в деяких задачах теорії нелінійних коливань - Петришин, Р.І. (Український математичний журнал, 1995)
Доведена розв’язність багатоточкових задач для нелінійних коливних систем за допомогою методу усереднення. Встановлені також оцінки відхилення розв’язків вихідних і усереднених задач.