Інваріантні конуси та стійкість лінійних динамічних систем - Алілуйко, А.М.; Мазко, О.Г. (Український математичний журнал, 2006)
Викладено методику дослідження стійкості та позитивності систем лінійних диференціальних рівнянь довільного порядку. Встановлено умови інваріантності класів конусів типу кругових та еліпсоїдальних. Запропоновано алгебраїчні умови експоненціальної стійкості лінійних позитивних систем на основі поняття максимальних власних пар матричного полінома.