О группах с условием минимальности для неинвариантных абелевых pd-подгрупп - Лиман, Ф.Н. (Український математичний журнал, 2005)
Вивчаються властивості i будова неабелевих груп з умовою мінімальності для неінваріантних абелевих pd-підгруп, якщо вони не задовольняють умову мінімальності для абелевих pd-підгруп. Доведено їх розв'язність та встановлено зв'язки з неабелевими групами, в яких всі нескінченні абелеві pd-підгрупи є інваріантними.