Некоторый стохастический аналог второй теоремы Н. Н. Боголюбова - Бондарев, Б.В.; Ковтун, Е.Е. (Український математичний журнал, 2005)
Встановлено оцінку швидкості зближення розв'язку звичайного диференціального рівняння, що зазнає впливу ергодичного випадкового процесу, зі стаціонарним розв'язком детермінованої усередненої системи на інтервалах часу порядку e¹/ᵋᵖ для деяких 0<ρ<1.