Умови існування розв'язків крайової періодичної задачі для неоднорідного лінійного гіперболічного рівняння другого порядку. I - Митропольський, Ю.О.; Хома-Могильська, С.Г. (Український математичний журнал, 2005)
На основі зображення розв'язку крайової періодичної задачі uₜₜ − uₓₓ = g(x,t), u(0,t) = u(π,t) = 0, u(x,t+ω) = u(x,t) у вигляді u(x,t) = u⁰(x,t)+ũ(x,t), де u⁰(x,t) — розв'язок відповідної однорідної задачі, а ũ(x,t) — точний розв'язок неоднорідного рівняння, такий, що ũ(x,t+ω)uₓ=ũ(x,t), одержано умови розв'язності крайової неоднорідної періодичної задачі для конкретних значень періоду ω. Показано, що у знайденій формулі розв'язку містяться відомі раніше результати.