Условия синхронизации одной колебательной системы - Реке, Л.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 2005)
Методами теорії збурень досліджено глобальну поведінку траєкторій на тороїдальному атракторі та в його околі для системи диференціальних рівнянь, що виникає при дослідженні синхронізації коливань математичної моделі оптичного лазера.