Найкращі наближення і поперечники класів згорток періодичних функцій високої гладкості - Сердюк, А.С. (Український математичний журнал, 2005)
Обчислено точні значення найкращих наближень у рівномірній та інтегральній метриках класів 2π-періодичних функцій, що зображуються за допомогою згорток із фіксованими ядрами Ψᵦｰ, коефіцієнти Фур'є яких мають показникову швидкість спадання до нуля. Одержані результати дозволили у ряді ситуацій записати точні значення колмогоровських, бернштейнівських та лінійних поперечників для таких класів у метриках просторів C i L.