Наближення класів аналітичних функцій сумами Фур'є в метриці простору Lp - Сердюк, А.С. (Український математичний журнал, 2005)
Встановлено асимптотичні рівності для верхніх меж наближень частинними сумами Фур'є в метриці просторів Lp, 1 ≤ p ≤ ∞, на класах інтегралів Пуассона періодичних функцій, що належать одиничній кулі простору L₁. Отримані результати узагальнено на класи (ψ,β)-диференційовних (у сенсі Степанця) функцій, які допускають аналітичне продовження у фіксовану смугу комплексної площини.