Про одну екстремальну задачу для додатних рядів - Степанець, О.І.; Шидліч, А.Л. (Український математичний журнал, 2005)
У циклі робіт O. I. Степанця та його послідовників вивчаються апроксимаційні властивості введених ним просторів Sᵩᵖ. При цьому задачі, пов'язані із знаходженням точних значень n-членних наближень q-еліпсоїдів у цих просторах, зводяться до певних екстремальних задач для рядів із членами, що є добутком елементів двох невід'ємних послідовностей, одна з яких є фіксованою, а інша варіюється на певній множині. Зважаючи на те, що розв'язки цих екстремальних задач можуть складати і самостійний інтерес, у даній роботі запропоновано новий метод знаходження їх розв'язків, який приводить до мети суттєво коротшим і прозорішим шляхом.