Гомотопические свойства пространств гладких функций на 2-торе - Максименко, С.И.; Фещенко, Б.Г. (Український математичний журнал, 2014)
Нехай f:T²→R — Функція Морса на 2-Topi, S(f) та O(f) — її стабілізатор та орбіта відносно правої дії групи диФєоморФізмів D(T²), Did(T²) — тотожна компонента групи D(T²) i S'(f)=S(f)∩Did(T²). В статті наведено достатні умови, за яких π1O(f)=π1Did(T²)×π0S′(f)≡Z²×π0S′(f). Отриманий результат є справедливим для більш широкого класу функцій, особливості яких еквівалентні однорідним многочленам без кратних множників.