Аппроксимация неограниченных операторов ограниченными в гильбертовом пространстве - Бабенко, В.Ф.; Биличенко, Р.О. (Український математичний журнал, 2009)
Знайдено найкраще наближення довільного степеня Ak необмеженого самоспряженого оператора A у гільбертовому просторі H на класі {x∈D(Ar):∥Arx∥≤1},k<r.