Об экспоненциальном затухании колебаний увлажненной упругой среды - Гончаренко, М.В.; Хруслов, Е.Я. (Український математичний журнал, 2011)
Розглядається усереднена система рiвнянь, що є макроскопiчною моделлю коливань пружного середовища з дрiбними кавернами, заповненими в’язкою нестисливою рiдиною (зволожене пружне середовище). Доведено, що розв’язок початково-крайової задачi для цiєї системи у обмеженiй областi Ω експоненцiально за часом прямує до нуля у метрицi L₂(Ω).