Леся Українка і діти - Тарасинська, І.З.; Нечепоренко, Л.В. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
Стаття присвячена аналізу розвитку української дитячої літератури другої половини ХІХ століття та з'ясування місця в ній художніх творів Лесі Українки. Відзначається важлива роль Лесі Українки в інтелектуалізації української дитячої літератури на межі ХІХ–ХХ століть.