Екологічна освіта – важливий інструмент сталого розвитку - Куценко, В.І.; Трілленберг, Г.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Розкривається сутність, важливість, значення сталого розвитку, його структура та взаємозв’язок складових: економічної, екологічної, соціальної. З урахуванням першорядного значення в забезпеченні сталого розвитку людського чинника увагу зосеред- жено на вихованні людини, яка дбайливо ставилася б до довкілля, до його покращення, зокрема, екологічного. Наводяться основні принципи забезпечення економічного зростання в контексті збереження навколишнього середовища. Підкреслюється, що економічна освіта ще не стала вирішальним чинником забезпечення сталого розвитку, не здійснено пере- орієнтації освітніх програм на сприяння підвищенню якості екологічної освіти. Наводиться досвід інших країн у розв’язанні вищезазначеної проблеми. Особливу увагу приділено обґрунтуванню необхідності досягнення того, щоб екологічна освіта стала багатоступеневою та безперервною, а також обґрунтуванню шляхів подальшого поліпшення екологічної освіти в усіх навчально-виховних закладах.