Формування системи франчайзингу як фактора вирішення екологічних проблем - Ілляшенко, І.О. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Розкрито цілі та задачі екологічного франчайзингу з урахуванням потреб сьогодення. Запропоновано напрями розвитку екологічного франчайзингу. Висвітлено причини ризиків на шляху впровадження екологічних франшиз. Досліджено можливості вирішення завдань для успішного розвитку екологічно спрямованого підприємництва на засадах франчайзингу. Значну увагу приділено перспективам та проблемам екологічного франчайзингу в Україні.