Світоглядні трансформації процесів еволюційної інтеграції: макроекономічна модель формування потенціалу сталого розвитку - Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2014)
Сформульовано та обґрунтовано послідовність реалізації процедур у замкненому циклі формалізації оптимальної для України макроекономічної моделі формування потенціалу сталого розвитку, яку запропоновано інкорпорувати до прикладного інструментарію оригінального організаційно-економічного механізму управління потенціалом сталого розвитку. За результатами розробки концептуально-аналітичної моделі реалізації процесного впливу здійснено: побудову дворівневої структури організаційно-економічного механізму; ідентифікацію щільності взаємозв’язків та взаємозалежностей між базовими елементами системи державного регулювання економіки при запровадженні у практику положень Концепції оцінювання потенціалу сталого розвитку процесно-замкненого типу з урахуванням домінант теорії макросистемної еволюції держави.