Василь Базилевич про причини виникнення руху декабристів - Казьмирчук, Г. (Краєзнавство, 2013)
У статті аналізується погляд В. М. Базилевича на причини виникнення руху декабристів. Доведено, що його думки були концентрованим виразом думок вчених-декабристознавців часів становлення радянського декабристознавства.