Пріоритетні напрями та принципи реалізації державної політики щодо забезпечення сталого розвитку - Куценко, В.І.; Гаращук, О.В.; Топчій, О.О. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2020)
Досліджено сутність сталого розвитку, визначено правові, економічні, соціальні, гуманітарні й організаційні основи та чинники його забезпечення. Наголошено на важливості державної політики у сфері сталого розвитку. Обґрунтовано ідеї, методи та перспективні напрями впровадження механізмів реалізації пріоритетних завдань сталого соціо-еколого-економічного розвитку.