Інститут гуманітарних проблем – осередок краєзнавчого руху на Придніпров'ї - Кочергін, І. (Краєзнавство, 2013)
У статті аналізується діяльність в сфері краєзнавства Інституту гуманітарних проблем, який є структурним підрозділом Національного гірничого університету.