Стародубщина як один з провідних духовних центрів старообрядців у другій половині ХVІІІ – на початку ХХ століття - Таранець, С. (Краєзнавство, 2013)
У статті досліджено основні віхи історії одного з провідних духовних центрів старообрядців у другій половині ХVІІІ – на початку ХХ століття – Стародубщини. Встановлено, що в 50–70-х роках ХVІІІ ст. тут виникла низка старообрядських монастирів, а з 1788 р. російський уряд запровадив єдиновірство та ліквідував більшість монастирів, скитів і пустинь.