Судочинство у мирових судах Волині у другій половині ХІХ ст. (сторінки однієї архівної справи) - Панченко, В. (Краєзнавство, 2013)
У статті охарактеризовано процедуру провадження cправ у мировому суді на Волині у другій половині ХІХ ст. На основі однієї архівної справи, простежено хід судового засідання та головні процесуальні норми.