Панські садиби Поділля: на прикладі Шпаківського маєтку М.П.Балашова (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Рудь, О. (Краєзнавство, 2013)
Проаналізовано історію розвитку Шпиківського маєтку М.П. Балашова (Подільська губ.) наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Основну увагу акцентовано на ключових статистичних даних щодо господарського життя та благодійної діяльності в межах маєтку.