Діяльність анархістів-синдикалістів серед одеських моряків (1906–1913 рр.) - Савченко, В. (Краєзнавство, 2013)
Висвітлюється історія формування в Одесі підпільної синдикалістської організації «Союзу чорноморських моряків» та нелегальної профспілки моряків «Реєстрація», діяльність анархістів - синдикалістів, які обрали Одесу центром своєї пропаганди на Чорному морі в 1906-1913 роках.