Модифікування наночастинками металів вуглецевої тканини для мікробних паливних комірок - Білий, О.І.; Іщенко, О.В.; Діюк, В.Е.; Кістерська, Л.Д.; Логінова, О.Б.; Ткач, В.М. (Сверхтвердые материалы, 2018)
Проведено електронно-мікроскопічне дослідження стану (розподілення за розмірами та елементний склад) наночастинок на основі Fe і Fe–Со на поверхні вуглецевого волокна, нанесених з колоїдних розчинів, хімічним осадженням і безпосереднім диспергуванням у плазмі. Досліджено роботу модифікованих наночастинками металів вуглецевих волокон як анодів у лабораторній двокамерній мікробно-анодній комірці паливного елемента на основі бактерій Desulfuromonas acetoxidans. Доведено доцільність практичного використання в анодах мікробних паливних комірок наночастинок Fe.