Музично-пісенна Шевченкіана Черкащини: історико-краєзнавчий аспект - Мельниченко, В. (Краєзнавство, 2014)
У статті висвітлюється історія традицій вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка засобами музично-пісенного мистецтва на його батьківщині – Черкащині. Показується участь земляків поета – професійних і самодіяльних митців, у створенні та виконанні творів шевченківської тематики.