Лексико-граматична вербалізація жалю в сучасній українській мові - Озарко, І.І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2009)
У статті проаналізовано функціональні особливості спеціалізованих і неспеціалізованих лексико-граматичних засобів вираження жалю, установлено семантичні передумови формування значення жалю в неспеціалізованих граматичних конструкціях.