Встановлення технологічних умов правки шліфувальних кругів алмазним інструментом - Шахбазов, Я.О.; Широков, В.В.; Федорович, В.О. (Сверхтвердые материалы, 2019)
На основі теоретичних і експериментальних досліджень встановлено режим алмазної правки шліфувальних кругів на керамічній зв’язці для умов мікро- або макроруйнування абразивних зерен. Це дозволяє визначити технологічні режими правки на операціях чорнового і чистового шліфування. Запропоновано розрахункові рівняння для визначення глибини правки шліфувальних кругів при різних видах їх спрацювання.