Щодо питання вибору моделі слабких міжпланетних мерехтінь радіовипромінювання космічних джерел в діапазоні 8÷80 МГц - Кугай, Н.В.; Калініченко, М.М. (Радіофізика і радіоастрономія, 2019)
Предмет і мета роботи: Огляд моделей поширення електромагнітних хвиль у випадково-неоднорідних середовищах стосовно визначення можливості їх використання для опису слабких міжпланетних мерехтінь радіовипромінювання космічних джерел в діапазоні 8- 80 МГц, а також оцінка умов застосовності моделей для цього випадку та порівняння спектрів мерехтінь, розрахованих на основі різних моделей.